Parkinson

Parkinson fysiotherapie in Zaandam

Als fysiotherapiepraktijk in Zaandam zijn wij aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet vormt een nationaal netwerk van zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van patiënten met de ziekte van Parkinson.

ParkinsonNet

Dit netwerk omvat meer dan 3.000 zorgverleners, waaronder neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en parkinsonverpleegkundigen, verdeeld over 69 regio’s. Ons doel is om alle mensen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de best mogelijke zorg te bieden. We bereiken dit onder andere door zorgverleners bij te scholen, het organiseren van het ParkinsonNet jaarcongres en door middel van onderzoek. Hierdoor bevorderen we een optimale samenwerking tussen zorgverleners en maken we de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant. Parkinsonpatiënten en verwijzers kunnen zo gemakkelijk gespecialiseerde zorgverleners vinden voor de behandeling van de ziekte van Parkinson in Zaandam.

De oorzaak

Hoewel er verschillende onderzoeken naar de oorzaak van de ziekte van Parkinson zijn uitgevoerd, is er helaas nog geen duidelijke oorzaak gevonden. Waarschijnlijk zijn er meerdere factoren die samen bijdragen aan het ontstaan van de ziekte van Parkinson.

Verloop van de ziekte van Parkinson

De kernsymptomen zoals tremor, bradykinesie, rigiditeit en houdingsinstabiliteit beginnen doorgaans aan één kant van het lichaam, bijvoorbeeld rechts, bij ongeveer 75% van de patiënten. Na verloop van tijd kunnen de symptomen zich echter aan beide zijden voordoen, waarbij de eerste aangedane zijde vaak het meest ernstig blijft. Na enkele jaren kunnen problemen met de balans optreden, resulterend in valpartijen.

Fysiotherapeutische behandeling

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen patiënten problemen ondervinden bij dagelijkse activiteiten, zoals lopen, aankleden, sporten of huishoudelijke taken. Middels fysiotherapie streven we ernaar om samen met de patiënt een plan op te stellen om ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk bepaalde activiteiten kunnen blijven uitvoeren en beoefenen.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken voor fysiotherapie bij Parkinson? Dat kan via het telefoonnummer 075-7850922 of mail naar zaandam@gezond-vitaal.com.

Liever direct zelf online een afspraak inplannen? Dat kan via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu zelf online je afspraak in.