COPD

COPD fysiotherapie in Zaandam

COPD: wat houdt het eigenlijk in?

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een aandoening waarbij de longen beschadigd zijn, wat de ademhaling bemoeilijkt door een afname van zuurstof. Dit kan problemen veroorzaken bij dagelijkse activiteiten zoals traplopen, boodschappen doen of het uitvoeren van huishoudelijke taken.

Fysiotherapie bij COPD in Zaandam

Studies tonen aan dat fysiotherapie een effectieve behandelmethode is om COPD-symptomen te verminderen en de kracht en het uithoudingsvermogen te behouden of zelfs te verbeteren. Daarom raden huisartsen of longartsen vaak aan om te beginnen met fysiotherapie om te zien of de klachten op die manier verminderd kunnen worden. Met een doorverwijzing van uw arts worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering, afhankelijk van het behandelprofiel.

Behandeldoelen

Samen met de fysiotherapeut worden persoonlijke behandelingsdoelen opgesteld. Door middel van actieve fysiotherapie, zoals cardio- en krachttraining, en ademhalingstherapie wordt er gewerkt aan het behalen van deze doelen.

Onze praktijk is aangesloten bij het Longnetwerk

Onze fysiotherapeuten, gespecialiseerd in COPD-behandeling, zijn aangesloten bij het Longnetwerk. Dit betekent dat ze regelmatig bijscholingen en bijeenkomsten bijwonen om hun kennis over COPD up-to-date te houden. Zo kunnen wij deskundige en actuele behandelingen voor COPD in Zaandam bieden.

Afspraak maken voor fysiotherapie bij COPD

Wil je een afspraak maken voor fysiotherapie bij COPD? Dat kan via het telefoonnummer 075-7850922 of mail naar zaandam@gezond-vitaal.com.

Liever direct zelf online een afspraak inplannen? Dat kan via onderstaande button.

Direct een afspraak maken

Afspraak maken? Plan nu zelf online je afspraak in.