Echografie

Echografie in Zaandam

Echografie: Een waardevol instrument bij fysiotherapie

Wat is echografie?

Echografie is een waardevol instrument geworden binnen de fysiotherapie, waar het wordt gebruikt als een diagnostische methode om het inwendige van het lichaam zichtbaar te maken. Door middel van geluidsgolven worden real-time beelden verkregen van spieren, pezen, gewrichten en andere zachte weefsels. De geluidsgolven die worden gebruikt, zijn niet waarneembaar voor het oog, voelbaar of hoorbaar, en zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Met echografie kunnen beelden worden verkregen van het musculoskeletale systeem. Dit omvat onder andere pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Deze gedetailleerde beelden helpen fysiotherapeuten bij het stellen van nauwkeurige diagnoses en het plannen van geschikte behandelingen.

Waarom echografie bij fysiotherapie Zaandam?

Binnen de fysiotherapiepraktijk in Zaandam biedt echografie de mogelijkheid om directe visualisatie te hebben van weefsels en structuren die betrokken zijn bij letsels of aandoeningen. Bovendien kunnen patiënten tijdens het echo-onderzoek actief deelnemen door aan te geven welke bewegingen of houdingen pijnlijk zijn. Dit helpt niet alleen bij het identificeren van de bron van pijn of disfunctie, maar stelt de therapeut ook in staat om de voortgang van een letsel gedurende de behandeling te volgen en aan te passen.

Voor welke klachten kan ik terecht voor echografie bij de fysiotherapeut?

In Zaandam kan de fysiotherapeut echografie onder andere inzetten bij:

  • Ontstekingen
  • Peesblessures
  • Slijmbeursontstekingen
  • Verrekkingen of scheuringen van gewrichtskapsels of banden
  • Dislocaties

Vergoeding van Echografie

Momenteel bestaat er nog geen aparte tariefcode voor echografie bij de verzekering. In Zaandam bieden wij echografie aan als onderdeel van het intake- en onderzoekstraject van uw fysiotherapiebehandeling. Indien u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie, wordt dit vergoed. Wij helpen u graag om te controleren hoe u verzekerd bent.

Afspraak maken voor echografie in Zaandam

Wil je een afspraak maken voor echografie? Dat kan via het telefoonnummer 075-7850922 of mail naar zaandam@gezond-vitaal.com.